Ανοίγει Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, η πλατφόρμα για τους 30-39

Σε ανακοίνωση του, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έθεσε την Δυνατότητα πρώιμης πρόσβασης στην πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την  ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, να ξεκινά από σήμερα Μ. Τρίτη 27 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέα γραμμή εμβολιασμού, που έχει στόχο την επιτάχυνση συνολικά του προγράμματος. Ένα “fast lane” όπως είπε ο Υπουργός, που δίνει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους, τη μία μέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και την άλλη μέρα να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται.Ενώ, η δυνατότητα δίνεται νωρίτερα, εξαιτίας διαθέσιμων αποθεμάτων του εμβολίου της AstraZeneca. Συνεχίζετε κανονικά ο εμβολιασμός σε όλες τις άλλες ηλικίες με όλα τα εμβόλια. Και αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από κάποιους μήνες, με όλα τα εμβόλια.

Για να μπορέσει να γίνει όλο αυτό το πρόγραμμα,υπήρξε νομοθετική διάταξη στην Βουλή  που έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί εκτός από τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία μας, τα Mega Centers και σε ιδιωτικά πολυϊατρεία, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους και φυσικά με όλους τους κανόνες ασφάλειας και προφύλαξης.

Παράλληλα, επεκτείνεται ο χρονικός ορίζοντας εμβολιασμού εντός της μίας χρονολογικής ημέρας που σημαίνει ότι θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί εντός της μιας χρονολογικής ημέρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Προσεχώς ανακοινώσεις για τους 40-49 ετών

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για την επόμενες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή 40 – 49 ετών.Αναφερόμενος στην ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, τόνισε ότι έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 55-59

Άνοιξε  η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 από το Σάββατο 24 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

Πηγή: ecozen.gr

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *