Πρωτοβουλία στην παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη

An Accord for a Healthier World από την Pfizer
 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της, η Pfizer επεκτείνει την προσφορά προϊόντων <<Μια συμφωνία για έναν πιο υγιή κόσμο>> το πλήρες χαρτοφυλάκιο για  μεγαλύτερα οφέλη σε 1,2 δισεκατομμύρια άτομα σε 45 χώρες χαμηλότερου εισοδήματος.

Η Συμφωνία επεκτείνεται στην αρχική προσφορά όλων των κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων και εμβολίων που διατίθενται στις ΗΠΑ ή την ΕΕ για να περιλαμβάνει πλέον φάρμακα εκτός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ανεβάζοντας τη συνολική προσφορά από 23 σε περίπου 500 προϊόντα.

Βασίζεται σε φάρμακα και εμβόλια που έχουν ήδη παραδοθεί μαζί με ιατρική εκπαίδευση και υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας στη Ρουάντα και προηγμένες συνομιλίες με 16 άλλες κυβερνήσεις των χωρών της Συμφωνίας για υποστήριξη εφοδιασμού και συστημάτων υγείας.
 
Το  An Accord for a Healthier World ξεκίνησε τον Μάιο του 2022, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας  που υπάρχουν μεταξύ πολλών χωρών χαμηλότερου εισοδήματος και του υπόλοιπου κόσμου. Αρχικά, περιλάμβανε την πρόσβαση σε όλα τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φάρμακα και εμβόλια που είναι διαθέσιμα στο ΗΠΑ ή Ευρωπαϊκή Ένωση σε μη κερδοσκοπική βάση σε 45 χώρες χαμηλότερου εισοδήματος, όμως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών ,η Pfizer θα επεκτείνει τώρα την προσφορά της στο πλαίσιο της Συμφωνίας για να συμπεριλάβει προϊόντα εκτός διπλώματος ευρεσιτεχνίας, ανεβάζοντας τη συνολική προσφορά από 23 προϊόντα σε περίπου 500 προϊόντα.
Πρόκειται, δηλαδή για  φάρμακα και εμβόλια που θεραπεύουν ή αποτρέπουν πολλές από τις μεγαλύτερες απειλές μολυσματικών και μη μεταδοτικών ασθενειών . Αυτό περιλαμβάνει

χημειοθεραπείες και θεραπείες καρκίνου του στόματος που έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύουν σχεδόν ένα εκατομμύριο νέες περιπτώσεις καρκίνου στις χώρες της Συμφωνίας κάθε χρόνο.

Περιλαμβάνει επίσης ένα ευρύ φάσμα αντιβιοτικών, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης νοσηρότητας, θνησιμότητας και κόστους που σχετίζεται με τη μικροβιακή αντοχή (AMR) και να βοηθήσουν στην πρόληψη περίπου 1,5 εκατομμυρίου θανάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο σε αυτές τις χώρες ως αποτέλεσμα βακτηριακών λοιμώξεων σε νοσοκομεία και κοινοτικές κλινικές υγείας . Καθώς η Pfizer λανσάρει νέα φάρμακα και εμβόλια, αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνονται επίσης στο χαρτοφυλάκιο της Accord σε μη κερδοσκοπική βάση.
 
Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε 45 χώρες χαμηλού εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων και των 27 χωρών χαμηλού εισοδήματος καθώς και 18 χωρών χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος που έχουν περάσει από το χαμηλό σε χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα. κατάταξη τα τελευταία δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με τη Συμφωνία, η Pfizer έχει δεσμευτεί να επιτρέψει την πρόσβαση στο πλήρες χαρτοφυλάκιο φαρμάκων και εμβολίων για τα οποία κατέχει παγκόσμια δικαιώματα σε μη κερδοσκοπική βάση σε εθνικά προγράμματα υγείας στις 45 χώρες της Συμφωνίας. 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *