Ο εμβολιασμός του πληθυσμού έναντι του covid-19

Ο Εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας απέναντι στον Covid-19

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας «Εμβολιασμός Covid-19», https://emvolio.gov.gr, ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 και θα περιλαμβάνει όλους τους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.

Ειδικότερα, η κεντρική διαχείριση και διανομή των εμβολίων θα γίνει από την Πολιτεία και όχι από τους επιμέρους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΕΟΠΥΥ,, κλπ), δεδομένου ότι ο σχεδιασμός και η διαδικασία του εμβολιασμού όλων των πολιτών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.Για την ομαλή εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

  • Σύμφωνα με τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα προκύψει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μία ενιαία λίστα δικαιούχων του εμβολίου. Οι δικαιούχοι αυτοί προ-κατανέμονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργήσει η Πολιτεία με βάση τη δηλωμένη φορολογική τους διεύθυνση και τα ραντεβού τους προ-κρατούνται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Επομένως, όλα τα ραντεβού θα προκύψουν πριν ακόμα αρχίσει ο εμβολιασμός και θα οριστικοποιούνται με την επιβεβαίωση του δικαιούχου.
  • Ο πολίτης, εφόσον είναι εγγεγραμμένος στο Σύστημα της Άυλης Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, λαμβάνει αυτόματα ένα sms ή/και email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.
  • Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους σε σχετική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί από την Πολιτεία και το σύστημα θα τους ενημερώνει αυτόματα αν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εφόσον ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εισάγοντας τους κωδικούς taxisnet.
  • Επιπλέον, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να επικοινωνούν με τηλεφωνικό κέντρο που θα ορίσει η Πολιτεία και, δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους και τα ταυτοποιητικά τους στοιχεία, να ενημερώνονται για το πότε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν.
  • Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ όταν η δυνατότητα αυτή γίνει διαθέσιμη.

Περισσότερες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό απέναντι στον Covid-19, λαμβάνετε από την πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, https://emvolio.gov.gr.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *