Κατ’ οίκον εμβολιασμοί: Ξεκινούν 23 Ιουλίου από τα Κέντρα Υγείας

Ανατροπή στα σχέδια του υπουργείου Υγείας για κατ’ οίκον εμβολιασμούς από ιδιώτες γιατρούς. Ξεκινούν 23 Ιουλίου από τα Κέντρα Υγείας

Τα πάνω κάτω ήρθαν για την κυβέρνηση και το σχέδιό της για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, αφού φαίνεται πως οι λιγοστοί ιδιώτες γιατροί που δέχτηκαν την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας, οδηγούν τελικώς στο να πραγματοποιηθούν από τα Κέντρα Υγείας, όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr.

Τα Κέντρα Υγείας βέβαια που παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού, ειδικά των νησιών που αυτήν την περίοδο έχουν φόρτο εργασίας και λόγω των τουριστών και των rapid test που πραγματοποιούν.

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μικρός αριθμός ιδιωτών γιατρών ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για κατ’ οίκον εμβολιασμούς, κάλεσμα που έγινε επισήμως στις 5 Ιουλίου. Γι αυτό και το υπουργείο Υγείας οδηγήθηκε στη λύση των Κέντρων Υγείας.

Οι οδηγίες

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες μόλις την Παρασκευή 16 Ιουλίου εστάλη mail σε όλα τα Κέντρα Υγείας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας ότι θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα λίστα με ονόματα γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι θα αποτελέσουν τα κλιμάκια των κινητών μονάδων για να πραγματοποιούν κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Μάλιστα τονίζεται ότι: «Κατόπιν οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ ΄οίκον των κινητικά μη δυνάμενων πολιτών, θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία που θα αφορά τα ΚΥ.

Συστήνεται κινητή μονάδα (κλιμάκιο) αποτελούμενη από έναν ιατρό και έναν εμβολιαστή (νοσηλευτή ή επισκέπτη υγείας), τα ονόματα των οποίων θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 3.00 μ.μ. την σήμερον».

Να σημειωθεί ότι ο εμβολιασμός κατ΄οίκον έχει προγραμματισθεί :
-Να ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή (23-7-21).
-Ο ελάχιστος αριθμός ημερήσιων εμβολιασμών είναι 5 άτομα κατ΄οίκον.
-Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Johnson.

Οι Δήμοι

Πάντως στο νέο σχέδιο του υπουργείου Υγείας μετά το αναιμικό ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών, αναμένεται να έχουν ρόλο και οι Δήμοι. Μάλιστα στις οδηγίες που εστάλησαν στα Κέντρα Υγείας τονίζεται ότι: «H συνεργασία με τους Δήμους και λοιπές οδηγίες έπονται».

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν λίγα 24ωρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, έστειλε επιστολή στους δημάρχους για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, μέσω της δράσης των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Ο κ.Πέτσας στην επιστολή του ζητούσε να ανταποκριθούν οι Δήμαρχοι θετικά στο αίτημα της κυβέρνησης και να διαθέσουν τουλάχιστον ένα όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουν να εμβολιαστούν όσοι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πηγή: healthreport.gr

Στο https://www.emvoliasmos.gr μπορείτε αναλυτικά να δείτε για : 
✅Εμβολιασμός κατ’ οίκον Covid 19
✅Εμβολιασμός Κατ’ οίκον
✅Εμβολιασμός στο σπίτι
✅Covid 19 εμβολιασμός

✅Έντυπο Αίτησης για κατ’ οίκον εμβολιασμό για COVID-19

Τέλος η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το Τμήμα Νοσημάτων που Προλαμβάνονται με Εμβολιασμό & Συγγενών Λοιμώξεων δίνει οδηγίες για

  • Ορισμός δικαιούχων εμβολιασμού κατ’ οίκον για τη νόσο COVID-19
  • Οδηγίες για την προετοιμασία και την επίσκεψης για τον εμβολιασμό
  •  Πριν την επίσκεψη
  •  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Περισσότερα:  https://isth.gr/wp-content/uploads/2021/07/Εμβολιασμός-κατ-οίκον_25.6.2021-emvolio.gov_.gr-v1.pdf

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *