Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης

Η 5η ημέρα του Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Σκοπός της είναι αφενός η γνωριμία του κοινού με τη ζωή των ΑΜΕΑ και αφετέρου η ανάδειξη της ανάγκης για αλλαγές σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Η Ανεξάρτητη Διαβίωση είναι η εκδήλωση των πολιτικών της αναπηρίας που βασίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Περιλαμβάνει την ευκαιρία των ΑΜΕΑ να κάνουν επιλογές και να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θέλουν να ζήσουν. Αυτό σημαίνει πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον και τις μεταφορές, διαθεσιμότητα τεχνικών βοηθημάτων, πρόσβαση σε προσωπική βοήθεια αλλά και σε υπηρεσίες της πολιτείας με ίσες ευκαιρίες.

Μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να έχει τους πολίτες με αναπηρία ως ενεργά μέλη της και ίσους πολίτες, με την ανάλογη υποστήριξη για να συμμετάσχουν στην καθημερινή ζωή. Αυτό περιλαμβάνει τη διαβίωση στα σπίτια τους ή με τις οικογένειές τους, τη δουλειά, τη σχολική φοίτηση και τη συμμετοχή σε κοινοτικές δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι εύλογη απαίτηση των ατόμων αυτών, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ύπαρξη του «Προσωπικού Βοηθού» του ασθενή υπό την έννοια της παροχής βοήθειας στο σπίτι- ένα όραμα που και εμείς ως Κ3 έχουμε υποστηρίξει και συνεχίζουμε στην πιο σύγχρονη μορφή του και με την υποστήριξη της τεχνολογίας, όπως διατάζουν οι καιροί.  Είμαστε δίπλα σε όλα αυτά τα άτομα για την πιο εύκολη και γρήγορη εξυπηρέτηση τους. Υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητά τους, δημιουργούμε κίνητρα και ευκαιρίες.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *