Εργασία στον καιρό του covid-19. Ανάγκη για ισορροπία και θετική αντιμετώπιση από άνθρωπο σε άνθρωπο

Την έρευνα Workmonitor της Randstad, του παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο των υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, απασχόλησε η κρίση της πανδημίας και οι επιπτώσεις της μέσα από ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων που σχετίζονται με την αγορά εργασίας και το μέλλον των εργαζομένων.

Ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι διττός. Από την μία πλευρά οι εναλλακτικές μορφές εργασίας που απαίτησαν αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και συνεπώς αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και από την άλλη πλευρά αδυναμία πολλών να ανταπεξέλθουν, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του φόβου απώλειας της εργασίας.

Η προσπάθεια των εργαζομένων να ανταπεξέλθουν τόσο στον εργασιακό στίβο όσο και στον προσωπικό είχε πολύπλευρες επιπτώσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται σε ποσοστό :

63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι υποστηρίζονται συναισθηματικά από τον εργοδότη τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

16% δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εργαστούν περισσότερες ώρες ακόμη και χωρίς αύξηση της αμοιβής τους μόνο για να διατηρήσουν την εργασία τους.

45% δήλωσαν ότι θα αναλάμβαναν διαφορετικό ρόλο εντός της εταιρείας, εάν τους ζητηθεί.

Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός ότι η πιο διαδεδομένη θετική αλλαγή στην εργασιακή ζωή των ερωτηθέντων φαίνεται να είναι η δυνατότητα συνδυασμού εργασίας από το σπίτι και από το γραφείο με ποσοστό 39,36% για τις γυναίκες και 39,65% για τους άνδρες.

Βέβαια το ότι το 72% των εργαζομένων πιστεύει ότι η εταιρεία τους προσφέρει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, όπου τα άτομα με κάθε είδους διαφορετικότητα και αναπηρίες αισθάνονται ευπρόσδεκτα και εκτιμώνται για τη συνεισφορά τους, δείχνει πόσο ανάγκη υπάρχει για ισορροπία και θετική αντιμετώπιση στα άτομα με χρόνια νοσήματα από άνθρωπο σε άνθρωπο .

Φαίνεται πως η κοινωνία και η αγορά μπορούν αν ελιχθούν και να ανταπεξέλθουν απέναντι σε δυσκολίες κατέχοντας και διαχειριζόμενες σωστά τα κατάλληλα εργαλεία. Περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία της έρευνας μπορείτε να βρείτε εδώ

https://www.randstad.gr/η-randstad/δελτία-τύπου/τα-νέα-της-randstad/randstad-workmonitor-2020-ανθεκτικότητα-και-αισιοδοξία-για-τους-έλληνες-εργαζόμενους-παρά-την-κρίση-covid-19/

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *