ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST- Νέα πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση testing.gov.gr

Πρόγραμμα 12.000 δωρεάν rapid test την ημέρα ξεκίνησε η κυβέρνηση προκειμένου να γίνεται τυχαιοποιημένος έλεγχος στον πληθυσμό για τον νέο κορονοϊό.

Διαδικασία

Είσοδος στην πλατφόρμα testing.gov.gr ( https://testing.gov.gr/#/ ), με δυνατότητα επιλογής ενός από τα 386 σταθερά σημεία ελέγχου.

Συμπλήρωση στοιχείων (ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, ιδιότητα, επάγγελμα και οπωσδήποτε ο αριθμός κινητού τηλεφώνου).

-Μετά την συμπλήρωση αποστέλλεται στο κινητό ένα sms με κωδικό επαλήθευσης.

-Συμπλήρωση κωδικού και καταχώρηση της αίτησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η καταχώρηση της αίτησης δεν εξασφαλίζει άμεσο έλεγχο και το πρώτο sms δεν αποτελεί αποδεικτικό οτι έχει επιλεγεί κανείς για τεστ.

Οι επιλεγμένοι πολίτες λαμβάνουν ένα νέο sms με έναν μοναδικό κωδικό, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένα σημεία για να εκτελέσουν το τεστ.

ΠΡΟΣΟΧΗ Το sms θα επιτρέπει τη μετακίνηση σε περίπτωση που υπάρχει lockdown στην περιοχή που βρίσκεται ο πολίτης, καθώς επίσης θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία.

Αφορά

Κάθε πολίτη στην επικράτεια που θέλει να εξεταστεί (ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑIΡΕΣΗ αποτελούν εκείνοι οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα και οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους).

**Τα δεδομένα που παρέχουν οι πολίτες δεν θα αποθηκεύονται**

Δείτε αναλυτικά την παραπάνω διαδικασία όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για τον νέο κορονοϊό ( https://covid19.gov.gr/ygeia-covid19/ ).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *