Απομόνωση χωρίς μοναξιά

Απομόνωση χωρίς μοναξιά

“Απομόνωση χωρίς μοναξιά” ο τίτλος μιας νέας δράσης από την Ά Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο για τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον *COVID**-19 ως επαγγελματίες υγείας ή ως άτομα που βίωσαν την ασθένεια μεσούσης της πανδημίας.

Η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, σε συνεργασία με την τηλεφωνική γραμμή 10306 και τους φορείς που συμμετέχουν στην λειτουργία της γραμμής, ανταποκρινόμενη στην αυξημένο αριθμό αιτημάτων βοήθειας από άτομα που νοσούν οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα από τον COVID-19, δημιούργησε το πρόγραμμα “Απομόνωση χωρίς μοναξιά”.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ειδικοί της ψυχικής υγείας, οι οποίοι μπορούν να *παρέχουν σταθερή ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφώνου σε νοσούντες από την πανδημία καθώς και σε συγγενικά τους άτομα, που αναζητούν βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Επίσης, το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει βραχύχρονη ψυχολογική στήριξη σε άτομα που έχουν απολέσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο από **COVID**-19 και βρίσκονται σε πένθος, καθώς και σε υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε νοσηλευτικές μονάδες για τον **COVID**-19.*

Πληροφορίες
*Γραμματεία Ά Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ
*Αιγινήτειο Νοσοκομείο
✉ psychiat-egin@med.uoa.gr
☏ 2107289408-10

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *