Μηδενική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε εξετάσεις για τους ασθενείς με πιστοποιημένη αναπηρία 80% και πάνω

Ένα σημαντικό βήμα για την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των ασθενών με  πιστοποιημένη από τα ΚΕ.Π.Α. αναπηρία 80% και άνω ξεκίνησε από τις 10 Απριλίου2020.

Σε εφαρμογή του άρθρου 6 του πρόσφατα τροποποιημένου Ε.Κ.Π.Υ ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 2315/Τβ/19/6/2018) δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις ακόμα και σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους κάτι που έπρεπε να είχε υιοθετηθεί από τον Νοέμβριο του 2018.

Με βάση τις αλλαγές που προβλέπονται ο  κάθε ασθενής οφείλει να ενημερώνει τον θεράποντα ιατρό επιδεικνύοντας του χαρτί από τα ΚΕΠΑ και ο θεράπων ιατρός οφείλει να εφαρμόσει την μηδενική συμμετοχή εισάγοντας τον Αριθμού Μητρώου ΚΕΠΑ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συνταγογράφησης. Με την εισαγωγή Αριθμού Μητρώου ΚΕ.Π.Α. από τον ιατρό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συνταγογράφησης το σύστημα προβλέπει 0% συμμετοχή. Αξιοσημείωτο είναι με βάση τις ρυθμίσεις του κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ οι ασθενείς θα πρέπει να εκτελούν τις εξετάσεις σε συγκεκριμένη περίοδο από την ημερομηνία έκδοσής τους

https://www.anticancerath.gr/downloads/3155__cia_simmetohi_asthenon_se_exetaseis.pdf

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *