3 Χρόνια Επιτυχημένης Λειτουργίας

3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Και συνεχίζουμε…

Ο Μάρτιος του 2023 σηματοδοτεί 3 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, παραμένοντας πάντοτε πιστοί στην αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από την συμβολή στη βελτίωση συνθηκών ζωής των ογκολογικών ασθενών και των φροντιστών τους σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το Κάπα3 ιδρύθηκε το 2020, ξεκινώντας με τη δημιουργία της καινοτόμας ιστοσελίδας www.kapa3.gr και της ψηφιακής εφαρμογής τον «Προσωπικό Βοηθό Υγείας», που μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 900 χρήστες στο kapa3 app, ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα του Κάπα3 αριθμεί καθημερινά 3.500 νέους χρήστες, οι οποίοι αναζητούν τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τα ανανεωμένα άρθρα της επικαιρότητας. Ο Προσωπικός Βοηθός Υγείας είναι μια καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα λειτουργεί μια εφαρμογή υγείας που προσφέρει ολοκληρωμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των καρκινοπαθών, των φροντιστών και των οικογενειών τους, αίροντας εμπόδια γραφειοκρατικών διαδικασιών και ακολουθώντας πρακτικές χρηστής διακυβέρνησης και διακίνησης ιδεών και πληροφοριών με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Το 2021 αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας στην υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών ξεκινήσαμε Χαρτογράφηση της Ελληνικής επικράτειας για τις δομές υγείας, για τα περιστατικά καρκίνου, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν οι ασθενείς, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας αλλά και για την πιθανότητα η εμφάνιση καρκίνου να σχετίζεται με το κοινωνικό – οικονομικό επίπεδο του ατόμου.
Η δημιουργία νέας γνώσης και διάδοση της υφιστάμενης κατάστασης κρίθηκε αναγκαία.

Το 2022 το Καπα3 δημιουργεί την πρώτη Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης εντός του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της Βορείου Ελλάδος, του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στην Μ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» στην Πυλαία, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδας Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Τμήματος Νοσηλευτικής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με αποκλειστική χορηγία του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας η Κινητή Μονάδα κατάφερε να εξυπηρετήσει περίπου 650 ασθενείς, διεκπεραιώνοντας άμεσα κάθε αίτημα και βοηθώντας τους σε κάθε γραφειοκρατική διαδικασία εντός και εκτός νοσοκομείου.

Η ανταπόκριση του ωφελούμενου πληθυσμού υπήρξε εντυπωσιακή. Πάνω από 900 χρήστες του app, περισσότερες από 5.300 τηλεφωνικές κλήσεις, πιο πολλοί από 1000 ωφελούμενοι, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία των ομάδων του Κάπα3, ενώ πάνω από 2.500 νέοι χρήστες καθημερινά μας εμπιστεύτηκαν για ενημέρωση (Στοιχεία Β εξαμήνου 2022- Μέτρηση Κοινωνικού Αντικτύπου).


 

Νέες δράσεις για το 2023

ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

2ος χρόνος Λειτουργίας για τη Μονάδας μας στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η παρουσία της «Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης και Διαχείρισης» στο Θεαγένειο και στην Μ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» με στόχο όλο και περισσότεροι ασθενείς να ενημερωθούν σχετικά με τη νόσο του καρκίνου και τα δικαιώματά τους, καθώς και να διεκπεραιώσουν τα αιτήματά τους. Πιστοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι σε αυτό το έργο είναι το Διεθνές & Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Δημιουργία Νέας Κινητής Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης στη Θράκη

Εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου στην Ογκολογική Κλινική-Βραχεία Νοσηλεία θα βρείτε το γραφείο του Κάπα3, όπου η ομάδα έργου θα εξυπηρετεί κάθε ωφελούμενά μας. Οι νέες συνέργειες με ακαδημαϊκούς φορείς και άλλες τοπικές αρχές, εμπλουτίζουν την Κινητή Μονάδα με έμπειρο προσωπικό σχολών υγείας και κοινωνικής εργασίας, που με χαρά και πάθος συμβάλλουν στο νέο πρόγραμμα του Κάπα3. Η Μονάδα θα αναλάβει την πλήρη ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και διεκπεραίωση κάθε αιτήματος εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Πιστοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι σε αυτό το έργο το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχιΖΩ».

Οι δύο Κινητές Μονάδες– σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη- αποτελούν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς αποτελούν έναν κόμβο ενημέρωσης, συνεργασίας και ουσιαστικής δράσης, όπου όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς θα βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ λειτουργούν με την αποκλειστική χορηγία του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Τέσσερις συνεργάτες από τρεις διαφορετικές χώρες, με επικεφαλής το Κάπα3, συνεργάζονται στα πλαίσια του Erasmus+, E-Health4Cancer,σε έργο με τίτλο «Sharing good practices in the use of nonclinical e-health solutions for cancer patients and their caregivers in Europe». Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΙΚΥ και ξεκινάει επίσημα στις 31 Μαρτίου 2023!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Κάπα3 ΣΤΟΝ 4ο ΚΥΚΛΟ ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 2023

Για έναν χρόνο μια νέα κοινωνιολόγος θα αποτελεί μέλος της ομάδας του Κάπα3 και θα εργάζεται στην υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών για όλη την ελληνική επικράτεια. Αποτελεί πολύτιμη συνεργάτη που θα μεγιστοποιεί τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεων μας.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, αρωγός πάντα σε δράσεις με μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο υπήρξε δίπλα μας από την αρχή των δράσεων του Κάπα3. Είναι τιμή μας να έχουμε δίπλα μας αξιόλογους συνεργάτες, με κοινό όραμα και αξίες.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

Το Κάπα3 αναγνωρίζει τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην πρόσβασή τους σε δημόσιες δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, τόσο μέσα από τη Χαρτογράφηση όσο και από την άμεση επαφή με ασθενείς ανά την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με την ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, οι ωφελούμενοι του Κάπα3 μπορούν να παραλάβουν στο σπίτι τους δωρεάν τα έγγραφα που διεκπεραιώνονται μετά από κάθε εξατομικευμένη ενημέρωση από το Κάπα3, καθώς και πλήθος ενημερωτικών φυλλαδίων με οδηγίες από επαγγελματίες υγείας.

Οι συνεργάτες μας είναι η γραμμή που μας ενώνει, ώστε να μην είναι ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, όπου και αν είναι!

Όμως το Κάπα3 δεν σταματά εδώ. Πλήθος νέων δράσεων δρομολογούνται εντός του 2023, έχοντας στη φαρέτρα μας έγκριτους φορείς της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Νέες εκπαιδεύσεις επαγγελματιών υγείας, σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και πολλά νέα προγράμματα θα ανακοινωθούν επίσημα από το Κάπα3.

Μείνετε συντονισμένοι ….

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *