Η λειτουργία των Πανεπιστημίων και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

SAVE THE NEWS : Η λειτουργία των Πανεπιστημίων και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Ξεκινώντας να σκεφτόμαστε τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα ας δούμε πως τα Πανεπιστήμια στήριξαν όλους εμάς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλωστε ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και καλό θα ήταν να βρίσκουμε τους συμμάχους μας από τώρα.

– Ανέπτυξαν εναλλακτική διδασκαλία της ύλης για όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα με μεθόδους και εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη).

– Προσαρμόστηκαν ταχύτατα στην διοικητική λειτουργία, ψηφιοποιώντας πολλές διαδικασίες που απαιτούσαν φυσική παρουσία και εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την άρτια εξυπηρέτηση φοιτητών και κοινού από μακρυά.

– Οργανώθηκε ταχύτατα δοκιμαστική πρόσβαση σε πολλές βιβλιογραφικές συλλογές που ήταν απαραίτητες για θέματα σχετικά με την πανδημία σε πολλά γνωστικά αντικείμενα για όλα τα ΑΕΙ.

– Οργανώθηκαν σημαντικές έρευνες σε αναλύσεις στα αστικά και νοσηλευτικά λύματα πολλών πόλεων, πανελλαδικές έρευνες για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας, για τις πεποιθήσεις των πολιτών σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της, για ζητήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για τις μετακινήσεις και γενικότερα για τη ζωή των πολιτών

– Εκδόθηκαν από Κλινικές και Εργαστήρια των Πανεπιστημίων μας κατευθυντήριες οδηγίες ειδικής αντιμετώπισης σειράς ζητημάτων κατά την πανδημία που σχετίζονταν με τη νοσηλεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη ειδικών κατηγοριών ασθενών, με την προσαρμογή των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας σε μεθόδους και εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τη διαχείριση του στρες, με νομικά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων κ.α

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *