«OnKontakt»Μία νέα προσέγγιση στην Θεραπεία του Καρκίνου από την Εσθονία

Ένα νέο ψηφιακό σύστημα υποστήριξης για ασθενείς με καρκίνο κατά τη διάρκεια της ογκολογικής τους θεραπείας αναπτύσσει το North Estonia Medical Center (NEMC). Κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 8800 νέες περιπτώσεις καρκίνου στην Εσθονία και αναμένεται να αυξηθούν σε 11 000 για το έτος 2030. Το NEMC είναι ένα από τα τρία κέντρα καρκίνου στην Εσθονία και θεραπεύει περίπου το 50% των ασθενών με καρκίνο που λαμβάνουν συστηματική θεραπεία (χημειοθεραπεία,ανοσοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, βιολογική θεραπεία) και το 75% των καρκινοπαθών που λαμβάνουν ακτινοθεραπεία.

Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να είναι μακροχρόνια και να έχει σοβαρές παρενέργειες, μερικές από αυτές ακόμη και απειλητικές για τη ζωή. Το 2019, 325 καρκινοπαθείς νοσηλεύτηκαν στο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών (ER) του NEMC λόγω σοβαρών παρενεργειών, πολλές από τις οποίες, με το κατάλληλο σύστημα παρακολούθησης και υποστήριξης, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Επιπλέον, όπως απέδειξε η κρίση του Covid-19, η σωματική επαφή μπορεί να είναι περιορισμένη ή/και μη διαθέσιμη, γεγονός που έχει δώσει μια πρόσθετη ώθηση για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Το όνομα του έργου «OnKontakt» περιγράφει τον πυρήνα του έργου – είναι μια συμβίωση δύο λέξεων – ογκολογία και επαφή.

Η ψηφιακή υπηρεσία «OnKontakt» είναι ένα μοντέλο συνεργασίας που επιτρέπει στους καρκινοπαθείς να αναφέρουν παρενέργειες που σχετίζονται με τη θεραπεία στην ομάδα φροντίδας τους και να λαμβάνουν υποστήριξη και συμβουλευτική μέσω της εφαρμογής υγείας. Η έγκαιρη γνώση σχετικά με τις παρενέργειες του ασθενούς επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία από την ομάδα φροντίδας του ασθενούς. Ως εκ τούτου, οι σοβαρές, δυνητικά απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες και η ανάγκη νοσηλείας θα μειωθούν. Η πλατφόρμα συλλέγει επίσης δομημένα δεδομένα αποτελεσμάτων που αναφέρονται από ασθενείς, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αλλαγή των μελλοντικών στρατηγικών θεραπείας (τόσο στις κλινικές καρκίνου όσο και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη).

Σκοπός της υπηρεσίας τηλεϊατρικής:

Για τη διατήρηση/βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Να μειωθεί ο αριθμός των περιττών επισκέψεων ER που γίνονται από καρκινοπαθείς.

Για να διασφαλιστεί η έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση επιπλοκών.

Να βελτιωθεί η συμμόρφωση με τη θεραπεία, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για ένα βελτιωμένο θεραπευτικό αποτέλεσμα συνολικά.

Να αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ των γενικών γιατρών και της κλινικής του καρκίνου.

Για τη χρήση δεδομένων που αναφέρονται από τον ασθενή στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη θεραπεία.

Για τη διεξαγωγή ενεργητικής συμβουλευτικής ασθενών, η οποία μπορεί να μειώσει το άγχος που σχετίζεται με τη θεραπεία και να αυξήσει την αίσθηση ασφάλειας του ασθενούς.

Ο ασθενής και η ομάδα φροντίδας συνδέονται μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας υγείας. Το 2022 το πιλοτικό έργο περιλαμβάνει έως και 250 ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου που λαμβάνουν συστηματική θεραπεία (ή/και ακτινοθεραπεία). Όταν είναι επιτυχής, περισσότεροι ασθενείς και τοποθεσίες καρκίνου θα συμπεριληφθούν με το όραμα να παρέχουν την υπηρεσία σε όλη την Εσθονία. Οι προετοιμασίες ξεκινούν τον Μάιο του 2021, οι ασθενείς θα συμπεριληφθούν από τις αρχές του 2022 και μια ολοκληρωμένη έκθεση με βάση τα αποτελέσματα του 2022 θα υποβληθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Εσθονική Υγεία Ασφαλιστικό Ταμείο και NEMC.

Ας πάρουμε ιδέες ….Κ3

Περισσότερα :

https://www-regionaalhaigla-ee.translate.goog/et/onkontakt-vahipatsiendi-e-tugi?_x_tr_sl=et&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

Artificial intelligence expert enhances cancer diagnostic testing & delivers value to your NGS Data!

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *